Toner configurator

Vragen? Ga naar klantenservice of bel 013 750 60 82 (werkdagen van 9:00 - 18:00)

Soorten inkt

Via onze webshop kunt u vijf verschillende soorten inkt kopen. Al onze inkten zijn van zeer hoge kwaliteit.

Het verschil zit in de eigenschappen. Duurder betekend meer kleurstof snellere droogtijd hogere UV bestendigheid.

Inkt voor dagelijks gebruik

De inkten die u bij ons kunt bestellen:

Smart Ink Chrome dye inkt

 • Geschikt voor het afdrukken van documenten en foto's
 • Universele inkt, geschikt voor Brother, Canon, Epson en HP printers

SMART INK® Chrome is een dye inkt op basis van kleurstof. Deze inkt produceert mooie kleuren voor een kleurecht resultaat. De zwarte inkt is mooi diepzwart voor sprekende teksten.

U hebt geen last van kleurzweem. De inkt is niet schadelijk voor uw printer. De juiste dikte en samenstelling zorgen keer op keer voor een printervaring waar u blij van wordt!

  Smart Ink Ultra Chrome dye inkt

   • Snellere droogtijd, minder uitlopers, nog scherpere foto's

   • Nog voller van kleur, zeer geschikt voor de fotograaf

   • Universele inkt, geschikt voor Brother, Canon, Epson en HP printers

  SMART INK® Ultra Chrome is een dye inkt op basis van kleurstof. Deze inkt produceert geweldig mooie, nog bontere kleuren dan de gewone dye inkt.

  De zwarte inkt is mooi diepzwart voor sprekende teksten.U hebt geen last van kleurzweem. De inkt is niet schadelijk voor uw printer.

  De droogtijd van deze inkt is, in tegenstelling tot andere imitatie inkten, veel sneller. Daardoor heeft de inkt minder uitlopers en print u dus scherpere foto’s. 

  Lyson Photonic XG inkt

  Wij zijn gestopt met de levering van Lyson inkt, aangezien er te weinig vraag naar is.

  Smart Ink Pigment inkt

  • Pigment inkt die niet verkleurt in uv-licht

  • Zeer geschikt voor de professionele- en amateurfotograaf

  • Alleen geschikt voor Epson printers

  SMART INK®  Pigment inkt is een pigment inkt op basis van olie en pigmenten. Pigment inkt heeft als eigenschap dat ze niet verkleurt en watervast is. Het verschil met Dye Inkt is dat Pigment inkt op het fotopapier blijft liggen, terwijl Dye inkt in het papier trekt.

  Deze inkt biedt een erg goede balans tussen levendige kleuren en archiveerbare professionele fine-art afdrukken. U print natuurlijke kleuren met een verbluffend resultaat.

  Smart Ink Sublimatie inkt

  • Voor printen op nylon, polyester, T-shirts, ijzer, plastic, glazuur

  • Verkleurt niet

  • Alleen geschikt voor Epson printers

  SMART INK® Sublimatie inkt is een sublimatie inkt op basis van olie en pigmenten. Deze inkt is speciaal gemaakt voor het drukken op sublimatiepapier.

  U print erg mooie, natuurlijke kleuren. Met deze inkt behaalt u dezelfde resultaten als met extreem dure merk varianten.

  De inkt wordt geleverd in een flesje van 100 ml. Dit flesje heeft een plastic naald waarmee u snel en zonder knoeien uw cartridges kunt navullen.

  De inkt in het handige flesje is geschikt voor het navullen van: 

  • originele cartridges

  • huismerk (namaak) cartridges, bijv. van Hema

  • hervulbare cartridges

  • CISS systemen

   

  Uw besparing

  Met een flesje van 100 ml inkt, print u ongeveer 7.000 pagina’s tekst. Normaal hebt u daar zo’n 10 tot 20 originele cartridges voor nodig! U print dus omgerekend voor 40 cent per cartridge. Dit levert u een enorme besparing op!

   

  Waarom is inkt van SMART INK® zoveel beter?

  • Voor iedere printer een passende inktsoort (merk en type printer)

  • De inkt lijkt heel erg op het origineel

  • De exacte dikte per merk

  • Flesje met naalddop voorkomt knoeien

  • De inkt droogt veel minder snel in op de kop

  • Veel minder reinigen, dus lagere kosten.

   Probeert u het eens! U loopt geen enkel risico met onze niet-goed-geld-terug garantie.

  Geen verkleuring

  Bij gebruik van onze dye chrome en ultrachrome inkt hebt u geen last van verkleuring (in huis, met verstrooid daglicht). Dye inkt vervaagd altijd in direct UV licht waar u hem ook koopt ter wereld.

  Behalve Lyson dye inkt.

  Tips:

  • Gebruikt u uw printer weinig? Zet hem dan maandelijks een keer aan en uit, dan onderhoudt u de printer beter en gaat hij langer mee. Ook als u originele inkt gebruikt.
  • Wilt u overstappen naar een andere inktsoort? Reinig dan eerst de cartridge of CISS en printkop met printkop reiniger. Ook als u overstapt naar een zelfde inktsoort, maar van een andere fabrikant. Voer een paar printkop reinigingen uit via het menu.
  • Mix geen dye inkt met Pigment inkt of Sublimatie inkt. Dye inkt is op waterbasis en Pigment inkt is op oliebasis. Als u deze mengt in een cartridge of systeem, is de kans groot dat de kop verstopt raakt.


  Voor de fotograaf:  Voor het allerbeste fotoresultaat heeft iedere fotopapier inktcombinatie een eigen printerprofiel nodig. De professional Marc en Ciel kan voor u zo’n printerprofiel verzorgen voor de prijs van € 10,00. klik hier

  Waarom is een speciaal gemaakt profiel zo belangrijk.

  Bron: Marc en Ciel

  Omdat je printer de kleuren samenstelt met inkten en niet met licht, moeten de kleuren van een digitaal beeld of opmaak vertaald worden, om het uitzicht van de kleuren zo goed mogelijk te behouden.

  In zo'n printerprofiel staat een lijst met kleuren die door de printer kunnen afgedrukt worden en op welke manier deze kleuren samengesteld worden.

  Als er kleuren zijn die de printer niet kan afdrukken, worden deze zo goed mogelijk vertaald naar de dichtstbijzijnde wel afdrukbare kleur, de manier waarop dit gebeurt ligt ook vast in het profiel.

  Elke inktsoort (inkjet - laser - drukinkt enzovoort) heeft zijn eigen karakteristieken, cyaan van inkjet is niet absoluut hetzelfde als cyaan op een drukpers. Ook de structuur van het papier en de manier waarop de inkt in het papier dringt spelen een belangrijke rol bij de uiteindelijke kleurweergave.

  Tegenwoordig leveren al heel wat papierfabrikanten printerprofielen voor bepaalde papiersoorten en bepaalde printers.

  Maar als jij niet over die printer beschikt, hetzelde papier en inkt hebt, heb je niet veel aan die profielen, daarom kan je via onze profielservice zelf printerprofielen bestellen voor alle papiersoorten die je zelf wenst te gebruiken.

  Als je printerprofielen op de juiste manier gebruikt krijg je voorspelbare afdrukken en hoef je geen tientallen proeven meer af te drukken (op voorwaarde dat je over een goed gekalibreerd beeldscherm beschikt!)

       
  Gratis verzenden binnen
  Nederland vanaf €50,-

  Vandaag voor 16:00 u besteld 

  vandaag verzonden

  30 dagen niet goed 
  geld terug

  99% op voorraad

  Pakketpost met track&trace

  Snelle service

  Bel - 013 750 60 82
  Ma t/m Vr

  U bent na afspraak altijd welkom

  om uw product af te halen

  Contact